Storing aan uw noodstroomaggregaat? Bel ons 24/7 storingsnummer 078 – 632 66 70
Nieuws

Samenwerken aan de wereldwijde energietransitie

Koninklijke Van Twist, totaalspecialist in noodstroom, energiesystemen en verbrandingsmotoren, en Schneider Electric, de leider in digitale transformatie van energiebeheer en -automatisering, zijn een langdurige samenwerking aangegaan om de klant te ondersteunen in de transitie naar een duurzamere energievoorziening. De partijen versterken elkaar in hun dienstverlening door op maat gemaakte hybrideoplossingen, noodstroomvoorzieningen en -installaties te leveren die voldoen aan de veranderende behoefte in de markt.

Eerste project onder extreme weersomstandigheden

Hun eerste gezamelijke project dat succesvol is afgerond was het vertrekpunt voor de samenwerking. Het betrof een uitbreiding van een energievoorziening in Afrika. In een periode van slechts acht weken is een bestaande energievoorziening in Afrika van 19 accommodaties uitgebreid met 18 generatorsets en 5400 zonnepanelen. De originele installatie bestond uit 63 generatorsets, verdeeld over acht energiecentrales.

Omdat de materialen en systemen op deze locatie blootstaan aan extreme weersomstandigheden zoals hoge temperaturen en hevige regen, zocht Koninklijke Van Twist een partner die hen strategisch kon adviseren met betrekking tot de componenten en systemen die aan deze eisen konden voldoen. Door gebruik te maken van verschillende producten zoals omvormers, bedieningsschakelaars en NSX-automaten, ontstonden er stevige en solide zonnepanelen die tegen deze extreme omstandigheden bestand zijn. Door een feilloze werking tussen de omvormers en generatorsets is ook communicatie met de energievoorziening op locatie mogelijk.

 ”Wij kijken uit naar de toekomstige projecten”

”Schneider Electric leverde onder andere omvormers die bijdroegen aan een systeem dat voldeed aan de hoge eisen van de klant. We zijn erg blij dat we met de ondersteuning van Schneider Electric hebben kunnen bewerkstellingen wat in eerste instantie bijzonder moelijke realiseerbaar leek. We kijken uit naar toekomstige projecten,” alsdus Norbert van Twist van Koninklijke Van Twist.

”Partnerships zijn belangrijk om het verschil te maken”

”Het is onze missien om bedrijven te helpen in de transitie naar een CO2-neutrale wereld. Door de veranderingen in de wetgeving worden er steeds hogere eisen gesteld aan gebouwen. Dit roept veel vragen op in de industrie. Daarom zijn partnerships als deze belangrijk om het verschil te kunnen maken en in 2030 CO2-neutraal te zijn,” aldus Debby Slofstra, VP builidng bij Schneider Electric.

Terug naar overzicht