Storing aan uw noodstroomaggregaat? Bel ons 24/7 storingsnummer078 632 66 70

Microgrid stroomoplossingen
Het probleem: Netcongestie

Op steeds meer plaatsen in Nederland raakt het elektriciteitsnet overbelast. Er is te weinig transportcapaciteit beschikbaar. Met een luxe woord noemen we dat netcongestie.

Het gevolg van deze netcongestie is dat wanneer je als bedrijf een nieuwe netaansluiting wenst, bijvoorbeeld bij nieuwbouw, of de huidige netaansluiting wilt verzwaren, de wachttijden op kunnen lopen tot wel meerdere jaren. Netbeheerders werken hard om het elektriciteitsnet te verbeteren en te verzwaren, maar de verwachting is niet dat deze problemen op korte termijn zijn opgelost.

Kan je niet wachten op de netbeheerder en ben je opzoek naar een betrouwbare stroomvoorziening? Dan biedt een MicroGrid van Koninklijke Van Twist de oplossing!

 

De oplossing: Een MicroGrid van Koninklijke van Twist

Een MicroGrid is een kleinschalig, lokaal elektriciteitsnetwerk dat kan functioneren als een zelfstandig (off grid) systeem of samenwerkt met het openbare elektriciteitsnet. Binnen een MicroGrid worden natuurlijke hulpbronnen (zon- en windenergie) gekoppeld aan een slim batterij opslagsysteem. Als de batterij leeg raakt en er onvoldoende zon- of windenergie beschikbaar is kan met behulp van bijvoorbeeld een conventionele verbrandingsmotor die draait op (biologische) diesel, welke vorm van gas dan ook, of wellicht zelfs waterstof (!) energie opgewerkt worden.

De kracht van een MicroGrid zit hem in de combinatie van (natuurlijke) energie opwekkers en slimme software die zorgt voor een naadloze integratie en samenwerking van de verschillende systemen.

Waarom een MicroGrid van Koninklijke van Twist

Koninklijke van Twist heeft ruim 188 jaar ervaring en met meer dan 125 collega’s zijn wij dag en nacht bezig om klanten te voorzien van (nood)stroom.

  • +125 FTE
  • +80 jaar ervaring met (nood)stroomsystemen
  • +600 MegaWatt aan projecten opgeleverd
  • +50 FTE in services
  • Betrouwbare partners

Meer informatie?

Heeft u vragen over Microgrid stroomoplossingen?

We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. Kom een keer bij ons langs, de koffie staat klaar!

Neem contact op!