Storing aan uw noodstroomaggregaat? Bel ons 24/7 storingsnummer078 632 66 70

Koninklijke Van Twist
Een begrip sinds 1836

Wij zijn Koninklijke Van Twist. Deze naam dragen we met trots. Wij staan voor continuïteit, flexibiliteit, betrokkenheid, zekerheid en oplossingsgerichtheid.

Zesde generatie Van Twist

Sinds 2012 staat Norbert van Twist aan het roer, de zesde generatie Van Twist. De afgelopen 180 jaar heeft de familie elke keer nieuwe mogelijkheden aangegrepen om te komen waar we nu staan. Dankzij inventiviteit, het telkens flexibel inspelen op nieuwe markten en veranderende economische omstandigheden, konden we in 2013, tijdens ons 175 jarig jubileum, het ‘Koninklijk’ predicaat in ontvangst nemen. In 2018 hebben we daarom onze naam aangepast van Kemper en Twist Diesel naar Koninklijke van Twist. Het mag duidelijk zijn: verandering is de enige constante in ons bestaan.

Geschiedenis

De historie van Koninklijke Van Twist gaat terug tot in 1836. In dat jaar begon Willem van Twist Pieterszn een stalhouderij in het centrum van Dordrecht. De zaken gaan goed en in de tijd die volgt worden er diverse overnames gedaan, het bedrijf groeit.

Rijtuigen met paarden en sledewagens vervoeren personen en inboedels. Maar het bedrijf gaat met de tijd mee. Door de industriële revolutie en de komst van de auto zet Van Twist in 1906 een auto- en mobielbedrijf op. Geleidelijk worden alle paarden vervangen door taxi’s en vrachtwagens.

Missie

Koninklijke Van Twist is een integer familie bedrijf waarbij verandering de enige constante is in ons 180 jarige bestaan. We zijn de innovatieve totaalspecialist op het gebied van energiesystemen.

Visie

In de markt waarin de energietransitie in volle gang is, blijven wij mee veranderen met onze producten en diensten. Ons doel is samen, op een duurzame en innovatieve manier, beheersbaar te groeien. We willen eerlijk ondernemen en houden daarbij rekening met mens en milieu.

Importeur van dieselmotoren en generatoren

De basis voor het huidige bedrijf werd gelegd in 1930, met het importeren van dieselmotoren voor divers gebruik. Sinds 1936 is Van Twist exclusieve importeur van het merk Perkins. Echter trekt de Tweede Wereldoorlog een zware wissel op het bedrijf. Bijna het gehele wagenpark wordt in beslag genomen door het leger. Eerst neemt het Nederlandse leger een aantal wagens in, gevolgd door de Duitse bezetters die de rest meenam. Noodgedwongen worden er weer paarden ingezet.

Kemper en Van Twist Diesel B.V.

In de jaren na de oorlog wordt in 1948 Kemper en Van Twist Diesel B.V. opgericht. Het bedrijf ontstaat uit de fusie met Jachtwerf Kemper uit Schiedam. Hiermee breiden de activiteiten uit en kunnen de plezier- en beroepsvaart ook bediend worden. In de loop der jaren worden ook een aantal bedrijfsactiviteiten weer afgestoten. Tot waar het bedrijf nu staat… Koninklijke Van Twist richt zich vandaag de dag op complete energiesystemen.

Belgische vestiging Hunter & Van Twist

Koninklijke van Twist heeft een dochteronderneming in Aartselaar, België: Hunter & Van Twist. Dit is de reden dat we actief zijn in de gehele Benelux.

Naar de website

Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons centraal. Dit is iets wat wij al sinds jaar en dag doen en waar wij als bedrijf veel energie van krijgen!

Dit wordt bij ons gedaan binnen drie thema’s, die stuk voor stuk bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Kom meer te weten

Sponsor beleid

Kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid zijn belangrijke pijlers in onze dagelijkse bedrijfsvoering.

Kom meer te weten

Kwaliteit & certificaten

Kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid zijn belangrijke pijlers in onze dagelijkse bedrijfsvoering.

Kom meer te weten

Vacatures

Op dit moment hebben we bij Koninklijke van Twist een aantal leuke openstaande vacatures. Zit er een functie voor jou bij?

Kom meer te weten

Stages

Wij bieden met regelmaat stageplekken aan op onze verschillende afdelingen. Als stagiair binnen Koninklijke Van Twist word je snel opgenomen in het team en draai je mee als volwaardig collega.

Kom meer te weten