Storing aan uw noodstroomaggregaat? Bel ons 24/7 storingsnummer078 632 66 70
Actueel, Nieuws

Koninklijke Van Twist, een begrip sinds 1836

Wij zijn Koninklijke Van Twist. Deze naam dragen we met trots. Wij staan voor continuïteit, flexibiliteit, betrokkenheid, zekerheid en oplossingsgerichtheid. Koninklijke Van Twist is een integer familie bedrijf waarbij verandering de enige constante is in ons 180 jarige bestaan. We zijn de innovatieve totaalspecialist op het gebied van energiesystemen: (nood)stroom aggregaten en alles wat daarbij hoort, UPS systemen en nu ook R UPS-en!

De IEM Rotablock

Naast de traditionele UPS bestaan er ook roterende UPS systemen, nl de RUPS. Deze bestaan in verschillende uitvoeringen, al dan niet met of zonder gekoppelde diesel motoren. IEM is een Belgisch fabrikant van de ROTABLOC en maakt unieke horizontaal roterende RUPS zonder een gekoppelde diesel, en dat heeft heel wat voordelen.

Wat is een Rotablock?

De IEM ROTABLOC bestaat uit twee roterende kernen die op een verschillende snelheid draaien. De inertie van die rotor is de energiereserve. Deze opgeslagen energiereserve wordt gebruikt bij een stroomonderbreking en zal de verbruiker ononderbroken voeden. Alle netvervuilingen, micro onderbrekingen en spanningsvariaties worden weggewerkt. De IEM ROTABLOC heeft voldoende capaciteit om de opstarttijd van de noodstroomgeneratoren te overbruggen.

De voordelen van een Rotablock

  • Een zeer lange levensduur. Door zijn perfecte uitlijning, hoogwaardige lagers en zijn automatisch smeersysteem is de IEM RUPS zowat onverslijtbaar. Er is geen mechanische koppeling en dus is er geen zware slijtage of mechanische schok. Weinig draaiende of bewegende onderdelen maken hem zeer robuust
  • Goedkoop in onderhoud. Door zijn relatief eenvoudige constructie vraagt hij weinig onderhoud
  • Bijna al de componenten zijn standaard in de handel te verkrijgen en dus niet peperduur.
  • De meeste andere merken gebruiken “unieke” onderdelen die erg kostbaar zijn. Gezien er geen mechanische koppeling is dient u deze dure koppeling ook niet regelmatig te vervangen.
  • Hoog rendement. De IEM Rotabloc heeft een zeer hoog rendement. Samen met het lage onderhoud is de IEM Rotabloc een uitstekende en rendabele investering.
  • Dubbele redundantie. Gezien er mechanisch geen Diesel aan gekoppeld is, werkt hij onafhankelijk van een motor of noodstroomaggregaat en is de ROTABLOC, samen met de noodstroomgenerator, de perfecte oplossing voor redundante energie kritische toepassingen. Uw installatie is dubbel beveiligd (na het net is er de ups en de noodstroomgroep)

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op door een bericht te sturen naar Stefan Mols via smols@kvt.nl of bezoek onze website: Rotabloc roterende UPS systemen – KVT voor meer informatie.

 

 

Terug naar overzicht
Actueel, Nieuws

Coronavirus

Door de maatregelen rondom het Corona virus hebben ook wij onze bedrijfsvoering moeten aanpassen. Onze focus ligt op het continueren van onze dienstverlening.

Lees meer
Actueel, Nieuws

Switch Data Center

Bij @switchdatacenter zijn we vorige week druk bezig geweest met het in bedrijfstellen van drie @kohlerpowerparts T2800 generatorsets van 2800 KvA Een onderdeel van […]

Lees meer