Storing aan uw noodstroomaggregaat? Bel ons 24/7 storingsnummer078 632 66 70
Actueel, Nieuws, Project

Eerste machine op waterstof

Eerste machine op waterstof

De asfaltspreidmachine van BAM infra is de eerste in de bouw die op een waterstofverbrandingsmotor rijdt. Koninklijke van Twist heeft de machine namelijk omgebouwd door de dieselmotor eruit te bouwen en er een eigen beheer ontwikkelde waterstof motor in te bouwen. Door deze ombouw wordt de machine in een keer zero emissie, een reductie van ruim 80.000 kilogram CO2 uitstoot per jaar.

Een van de voordelen van een waterstof motor ten opzichte van alternatieven zoals baterijen of een brandstofcel is dat de waterstofmotor gebaseerd is op algemeen bekende verbrandingsmotor technologie, waardoor service en onderhoud geen issue zijn. Tevens staan gasmotoren (wat de waterstofmotor feitelijk is) bekend om de lange stand tijden en levensduur. Omgerekend naar het gebruik van de asfaltspreidmachine zou deze met een waterstof motor een technische levensduur hebben van minimaal 16 jaar.

Tanken van waterstof gaat relatief snel. Binnen 10-15 minuten is de tank vol of gewisseld, iets wat met batterijen niet zal lukken.

Naast de waterstof motor voor de asfalteermachine past Koninklijke van Twist de motoren ook toe in haar eigen generatorsets. Deze generatorsets worden hoofdzakelijk ingezet op locaties waar strenge emissie eigen gelden. Dit kunnen bijvoorbeeld bouwterreinen in de beurt van natura 2000 gebieden zijn. De sets zijn onder andere  ingezet bij een hijsproject van Mammoet, een bouwlocatie van de Nederlandse Gasunie en een muziekfestival in Schotland.

Terug naar overzicht
Nieuws, Project

Altijd in bedrijf!

Bij een van onze klanten zijn wij momenteel bezig met het vervangen van het NSA besturingspaneel. Omdat tijdens de ombouw het vaste NSA niet in bedrijf is hebben we een tijdelijke NSA met besturing neergezet zodat de drinkwaterproductie ook tijdens een netuitval gegarandeerd is.

Lees meer