Storing aan uw noodstroomaggregaat? Bel ons 24/7 storingsnummer078 632 66 70

Brandstofmanagement

Goed brandstofmanagement is essentieel om de betrouwbaarheid van uw noodstroomvoorziening te verhogen!

De afgelopen jaren is de ontwikkeling van brandstoffen in een stroomversnelling terecht gekomen. Er is een veelvoud aan (alternatieve) brandstoffen beschikbaar,  allemaal met hun specifieke eigenschappen en unieke kenmerken.

Los van het type brandstof wat u wenst te gebruiken staat centraal dat het managen van uw brandstofvoorziening een ‘must’ is. De kwaliteit van de brandstof en de beschikbaarheid van de brandstof zijn hierin belangrijke pijlers.

Kwaliteit van de brandstof

Moderne brandstoffen zijn vatbaar voor vervuiling en de inmiddels beruchte dieselbacterie zorgt voor ongeplande stilstand van uw noodstroominstallatie. Vanuit preventief oogpunt adviseer Koninklijke Van Twist om ten alle tijden een WASP brandstoffiltratiesysteem toe te passen. Het WASP brandstoffiltratiesysteem wordt op de brandstoftank gemonteerd en zorgt ervoor dat de brandstof van de juiste kwaliteit blijft. Het systeem haalt niet alleen water uit de brandstoftank maar zorgt er ook voor dat de dieselbacterie geen kans krijgt.

Naast een filtratiesysteem adviseert Koninklijke Van Twist ook om regelmatig brandstofmonsters te nemen en deze door een erkend laboratorium te laten onderzoeken. Vanzelfsprekend kan Koninklijke Van Twist hierin assisteren. Tijdens het preventief onderhoud nemen wij een brandstofmonster en zullen deze voor u laten analyseren.

Kwantiteit van de brandstof

Naast kwaliteit is ook kwantiteit een belangrijk aspect. Een brandstoftank is volgens een specifiek ontwerp geïnstalleerd. Autonomietijd van het noodstroomaggregaat is hierin veelal de aller belangrijkste pijler. Het is dus essentieel om de tank maximaal vol te houden, niet alleen om de autonomietijd te respecteren maar ook om in geval van langdurig netuitval voldoende tijd te hebben om deze tussentijds te laten vullen.

Los van de autonomietijd behoeft het ook aanbeveling om de tank maximaal gevuld te houden om de condensvorming die in een tank ontstaat te minimaliseren. Doordat een brandstoftank via de ontluchtingsleiding een directe verbinding heeft met de buitenlucht zal door wisseling van de buitentemperatuur de tankwand condenseren. Water is de voedingsbron voor de dieselbacterie, het is essentieel om water uit de brandstoftank te houden. Hoe lager het brandstofpeil in de tank hoe groter het oppervlak van de tankwand welke kan condenseren.

Koninklijke Van Twist kan u helpen met uw brandstofmanagement, neem contact op met onze accountmanagers Natascha en Caroline om de mogelijkheden te bespreken.

Samenvattend

  • Installeer een WASP brandstoffiltratiesysteem
  • Neem brandstofsamples en laat deze door een erkend laboratorium analyseren
  • Zorg dat de brandstoftank maximaal gevuld blijft

Meer weten over brandstoffen? Via onderstaande link kun je onze paper over de toepassing van alternatieve brandstoffen dowloaden.

KVT-Brandstoffen

Meer weten?

Koninklijke van Twist kan u helpen met uw brandstofmanagment, neem contact met ons op of kom een keer bij ons langs, wij vertellen u graag meer!

Neem contact op!