actueel     |     werken bij kvt     |    Nederlands  English    
             
  Koninklijke Van Twist   Home      Producten      Service en onderhoud     Onderdelen     Contact    
             
       
  Telefoonnummer
   
   
     
 

Over ons

 
     
       
   
     
  In 2018 hebben we onze naam aangepast. Kemper en Van Twist Diesel heet nu Koninklijke Van Twist.  
     
       
            
    Wij zijn Koninklijke Van Twist. Deze naam dragen we met trots. Sinds 1836 zoeken we telkens naar vernieuwing en spelen we in op de behoefte van de markt. Als dé totaalspecialist in noodstroom, energiesystemen en verbrandingsmotoren, staan we voor kwaliteit, duurzaamheid en technische kennis. We leveren altijd een product op maat, in nauwe samenwerking met de klant.    
            
 
 

Lees hier meer over:

     
  Lees meer Kwaliteit en certificaten
  Lees meer MVO en duurzaamheid
  Lees meer Algemene inkoop- en verkoopvoorwaarden
  Lees meer Vacatures en stages
  Lees meer Historie
   
   

Geschiedenis van ons familiebedrijf


De historie van Koninklijke Van Twist gaat terug tot 1836. In dat jaar begon Willem van Twist Pieterszn een stalhouderij in het centrum van Dordrecht. Het gaat goed en in de tijd die volgt worden er diverse overnames gedaan. Rijtuigen met paarden en sledewagens vervoeren personen en inboedels. Door de industriële revolutie en de komst van de auto begint Van Twist in 1906 een auto- en mobielbedrijf. Geleidelijk worden paarden vervangen door taxi’s en vrachtwagens.Importeur van dieselmotoren en generatoren

De basis voor het huidige bedrijf werd gelegd in 1930 met het importeren van dieselmotoren voor divers gebruik. Niet veel later werden de eerste generatoren gebouwd. De Tweede Wereldoorlog trekt een zware wissel op het bedrijf. Bijna het gehele wagenpark wordt gevorderd. Eerst neemt het Nederlandse leger een aantal wagens in, de Duitse bezetter de rest. Noodgedwongen worden weer echte paarden ingezet. Ook deze worden ingenomen, maar de verliezen worden aangevuld met oudere paarden, waar de bezetter geen belangstelling voor heeft.

Kemper en Van Twist Diesel B.V.


In 1948 wordt Kemper en Van Twist Diesel B.V. opgericht. Het bedrijf ontstaat na de fusie met Jachtwerf Kemper uit Schiedam. Hiermee breiden de activiteiten uit en kunnen de plezier- en beroepsvaart ook bediend worden. In de loop van de tijd worden ook veel bedrijfsactiviteiten weer afgestoten. Koninklijke Van Twist richt zich nu op complete energiesystemen.

Hunter & Van Twist

Een deel van onze medewerkers werkt bij dochteronderneming Hunter & Van Twist in Aartselaar, België. Hunter & Van Twist is actief in België en Luxemburg. Daardoor zijn we actief in de gehele Benelux.

Zesde generatie Van Twist

Sinds 2012 staat Norbert van Twist aan het roer. De zesde generatie Van Twist. De afgelopen 180 jaar heeft de familie elke keer nieuwe mogelijkheden aangegrepen om verschillende soorten activiteiten op te zetten. Dankzij inventiviteit, het telkens flexibel inspelen op nieuwe markten en veranderende economische omstandigheden, konden we in 2013 ons 175 jarig jubileum vieren. Tijdens deze viering ontvingen we tevens het ‘koninklijk’ predicaat. In 2018 hebben we daarom onze naam aangepast van Kemper en Twist Diesel naar Koninklijke van Twist. Het mag duidelijk zijn: verandering is de enige constante in ons bestaan.
     
            
                       
    Snelle links   Bezoek ook onze websites over:     Contact    
                       
   
Dieselmotoren
Generatorsets
Scheepsmotoren
Kwaliteit
Downloads
Begrippenlijst
 
Mobiele generatoren
Gasgeneratorsets
KVT-lichtmasten
 
Noodstroomonderhoud
Gyrostabilisatie
   
Locatie Keerweer 62
  3316 KA Dordrecht
Telefoonnummer +31(0)78 - 632 66 00
Mail info@kvt.nl
   
Linkedin Blijf op de hoogte!
   
              Driehoek Driehoek      
         
    © Koninklijke Van Twist   |   Disclaimer   |   Privacy   |   Inkoop- en verkoopvoorwaarden   |   Webdesign: Devaca