KVT
NL  |  EN 
   
   
   
         
Planet
    People, planet, profit    
   

Koninklijke Kemper en Van Twist Diesel werkt continue aan het verminderen van de belasting op het milieu. Dit doen wij onder meer door:

<

Duurzame gebruiksartikelen

<

Energieverbruik

<

Afvalinzameling

<

Vergroenen van het wagenpark

<

CO2-footprint

<

Schone verbrandingsmotoren

  Planet
   

Duurzame gebruiksartikelen
Kemper en van Twist is net een bedrijf. Een bedrijf waar ook koffie wordt gedronken. En alhoewel gelukkig steeds minder: we printen ook wel eens wat uit. En op de toiletten hangen luchtverfrissers. Ongemerkt “verbruiken” we samen toch aardig wat gebruiksartikelen. Door deze artikelen steeds meer centraal in te kopen, en daarbij te beoordelen op duurzaamheids keurmerken als FSC (papier), UTZ (koffie), maar ook op bijvoorbeeld de aanwezigheid van drijfgassen, proberen wij onze impact op de aarde tot een minimum te beperken.

   

Afvalinzameling
 


Afvalinzameling

Koninklijke Kemper en Van Twist Diesel werkt continue aan het verminderen van de belasting op het milieu. Een minimale milieuverantwoorde afvoer van restmaterialen dragen bij aan een optimale methode van produceren. Hierbij worden diverse restmaterialen gescheiden verzameld en afgevoerd. Hergebruik van diverse onderdelen en materialen dragen bij aan onze duurzame manier van werken, En uiteraard hebben we eea geborgd in een kwaliteitssysteem (ISO 14001)

   


CO2 footprint
 
Onze organisatie produceert CO2. En dat willen we reduceren. Om reële doelstellingen te kunnen vaststellen moet je eerst weten waar je staat. Wij hebben aan de hand van de milieubarometer, en met behulp van stichting Stimular onze CO2 uitstoot berekend. De CO2 uitstoot (scope 1 en 2) door de organisatie wordt jaarlijks vastgelegd in de CO2 footprint, en de reductie doelstellingen in het CO2 jaarverslag.  

 

Co2 footprint
   
Energieverbruik  


Energieverbruik

Ook onze organisatie verbruikt energie. Maar wel steeds minder. Zo zijn onze kantoren inmiddels allemaal uitgerust met bewegingssensoren die ervoor zorgen dat het licht in ongebruikte ruimtes vanzelf uitgaat. Onze overheaddeuren naar ons logistiek magazijn en onze werkplaatsen kunnen met een afstandsbediening worden geopend en gesloten (minimale openingstijden). Er is een programma om armaturen en lampen te vervangen door LED lampen. En we gaan steeds meer gebruik maken van natuurlijk licht. Om eea te borgen hebben we een collega bereid gevonden om alle energieverbruik reducerende mogelijkheden te inventariseren en budgetteren, en verbetertrajecten samen met de verhuurder in te plannen.

   


“Vergroenen” Leasewagen park

Het wagenpark van Kemper en Van Twist (personen voertuigen en bestelvoertuigen) wordt geleased bij AA Lease. Deze lease maatschappij is een belangrijke stakeholder in onze organisatie, en dat is ook zo vice versa. Gezamenlijk is ons leasebeleid opgesteld, waarin de stelselmatige en continue reductie van CO2 een van de belangrijkste aspecten is geweest. Daarnaast stimuleert Kemper en Van Twist “duurzame keuzes”, en hebben we de beschikking over een laadpaal voor elektrische auto’s . Ook  worden er initiatieven door collega’s genomen om “kleinere” auto’s te leasen, en in tijden van noodzaak tot een grotere auto (vakanties bv) een auto van de collega te lenen. 

 
Groen wagenpark
   

Gasmotor
 


Innovatieproces schone verbrandingsmotoren (gasmotoren)

Al sinds de jaren negentig ontwikkelt en bouwt Kemper en Van Twist in eigen beheer, en in eigen werkplaats, een serie gasmotoren, die gebaseerd zijn op de conventionele dieselmotoren. Deze gasmotoren zijn beschikbaar als LNG, CNG (aardgas), LPG of biogas variant. Deze gasmotoren kunnen als schonere vervanger voor de dieselvariant worden ingezet. Inmiddels zijn er van de gasmotoren al vele gebruiksvarianten: zoals generatorset (stroomopwekking) , voortstuwing in bijvoorbeeld rondvaartboten in Amsterdam, en als aandrijving van heftrucks. 

   
   
         
         
    Maak uw keuze:    
         
   
Home   Home   Home    
                 
MVO Beleid   Doelstellingen en resultaten   Certificaten        
                 
                 
   
         
       
Vragen of opmerkingen? Bel 078 - 632 66 00 of mail via info@kvt.nl  
         
         
    Kom in contact met ons!    
   

Door de jaren heen hebben we ons ontwikkeld en gespecialiseerd tot betrouwbare partner voor het leveren en levenslang onderhouden van motoren, aggregaten en complete noodstroominstallaties. Graag komen we ook met u in contact om te kijken hoe we u van passend advies kunnen voorzien!

Productoverzicht    Productoverzicht    Productoverzicht

   
         
    © Kemper en Van Twist Diesel B.V.   |   Adres: Keerweer 62, 3316 KA Dordrecht  |  Tel. +31(0)78 - 632 66 00  |  Webdesign: Devaca