actueel     |     werken bij kvt     |    Nederlands  English    
             
  Koninklijke Van Twist   Home      Producten      Service en onderhoud     Onderdelen     Contact    
             
       
  Telefoonnummer
   
   
     
 

Doelstellingen en resultaten

 
     
       
   
     
  Wij blijven kritisch naar onszelf kijken om stappen te blijven maken.  
     
       
            
    Sinds het behalen van het MVO certificaat in 2013 hebben wij ons georganiseerd rondom de 3 P's, People Planet and Profit. Hiermee hebben wij de fundering van ons MVO beleid kunnen vaststellen, wederkerige KPIs kunnen identificeren en verbeteringen kunnen structureren. Door de jaren heen heeft dit zijn vruchten afgeworpen en zijn er structurele verbeteringen doorgevoerd.   
            
 
 

Onze doelstellingen voor 2020

     
  Lees meer Een energieneutraal pand
  Lees meer Paperless werken
  Lees meer 50% van onze verkochte motoren geschikt voor alternatieve brandstoffen
   
   

Doelstellingen op MVO gebied


Elektriciteit
Besparing van 10% verbruik (in kWh) in 2018, ten opzichte van verbruik in 2012

  Jaar 2017 2016 2015 2014 2013
  % t.o.v. 2012 n.n.b. -15,5% -18,0% -12,5% -1,6%

Gas

Besparing van 5% verbruik in 2018, ten opzichte van verbruik in 2012

  Jaar 2017 2016 2015 2014 2013
  % t.o.v. 2012 n.n.b. -2,2% -6,8% -13,7% -19,%

Afvalstroom ongesorteerd afval

Besparing van 40%, ten opzichte van 2012

  Jaar 2017 2016 2015 2014 2013
  % t.o.v. 2012 n.n.b. -10,5% -11,8% -20,0% -14,9%


 

MVO activiteiten over de jaren

 

Serviceapp

Om de interne processen verder te digitaliseren is de creatie van een serviceapp van start gegaan. Hiermee kan het servicerapport en de processen daarachter digitaal ingevuld worden. Deze kunnen meteen verzonden worden wat op papier en printers bespaard en waardoor de klant veel sneller geïnformeerd wordt.
 

SCIOS certificering

Tegenwoordig zijn de milieu en emissie-eisen strenger en moeten installaties SCIOS gekeurd worden. Koninklijke Van Twist is sinds 2016 gecertificeerd voor het uitvoeren van de SCIOS keuringen en inspecties.
 

Promotiefilm opleiding verbrandingsmotortechnicus

Al jaren werken we samen met scholen om kennis en ervaring over te dragen op de volgende generaties. Om de opleiding verbrandingsmotortechniek te promoten hebben wij dit jaar samen met Samenwerking Beroepsonderwijs en bedrijfsleven een promotiefilmpje gemaakt.
 

2015

 

Brandstofmanagement

Sinds 2015 is Koninklijke Van Twist KIWA gecertificeerd voor het plaatsen en controleren van bovengronds opgestelde brandstoftanks. Met deze toevoeging zijn wij in staat om een nog completer pakket aan te bieden aan de klant wat kosten en CO2 besparend werkt. Bovendien hebben wij het brandstoffiltratiesysteem WASP toegevoegd aan ons productassortiment, waardoor wij brandstof kunnen filtreren, wat onnodige vervanging van brandstof tegengaat.
 

Het beste idee van KVT

In 2015 zijn er 20 ideeën ingestuurd en het beste idee van KVT is gekozen. Onze collega heeft een beloning van 500 euro gekregen met zijn idee om een afstandsbediening voor de roldeuren te monteren op de heftrucks. De roldeur kan zo gemakkelijk bediend worden en de chauffeur ervaart hierdoor meer gemak en veiligheid. Energie wordt ook bespaard, gezien de deuren sneller open en dicht gaan.
 

Afvalreductie

In 2015 is er een smeeroliebulktank aangeschaft. Door het zelf opvullen van herbruikbare verpakkingen hebben wij een significante besparing op plasticafval weten te realiseren.
 

Innovatieproces schone verbrandingsmotoren

Sinds de jaren 90 ontwikkelt en bouwt Koninklijke Van Twist gasmotoren. Inmiddels zijn er verschillende varianten van gasmotoren beschikbaar, op zowel LNG, CNG, LPG als biogas. In 2014 is er zelfs een generatorset geleverd die is voorzien van een zonnepaneel.
 

Verbetering interne processen

In 2015 zijn er grote stappen gemaakt met betrekking tot het uniformiseren van werkwijzen. De structuur van projecten is bedrijfsbreed vastgelegd en verschillende documenten hebben een uniforme inhoud gekregen. Dit draagt bij aan een hogere medewerkerstevredenheid en zorgt ervoor dat onze processen steeds meer gestroomlijnd worden waardoor verspilling word voorkomen.
 

2013 en 2014

 

Energieverbruik

Energieverbruik onder de loep: In 2014 zijn we aangevangen met het onderzoek naar besparende maatregelen op het gebied van energie en grondstoffen. Diverse maatregelen zijn toen geïmplementeerd.
 

Interne communicatie

Om de medewerkers intern nog beter te informeren is er een maandelijkse nieuwsbrief opgezet waarin kwaliteit en MVO een vast onderwerp zijn. De content voor deze nieuwsbrief mogen de werknemers zelf aandragen. Om de communicatie rondom MVO te verbeteren zijn er presentaties gegeven aan de werknemers en een speciale MVO-nieuwsbrief verstuurd. Tevens is er een ideeën box aangemaakt zodat werknemers zelf hun ideeën kunnen insturen.
 

Inkoopvoorwaarden vernieuwd

In 2014 zijn onze inkoopvoorwaarden vernieuwd en heeft het duurzame karakter van onze inkopen een vaste plek gekregen in deze voorwaarden. Wij doen graag zaken met bedrijven die een soort gelijk beleid hanteren op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Verder wordt er zoveel mogelijk lokaal ingekocht en bij dezelfde leverancier, zodat wij goede relaties met onze leveranciers onderhouden.
 

Ondernemingsraad geïnstalleerd

De OR is in 2014 democratisch gekozen, getraind en geïnstalleerd. De OR weerspiegelt de organisatie in diversiteit en communiceert via nieuwsbrieven, toolbox meetings, mailingen en het intranet. Medewerkers kunnen zelf hun ideeën aandragen via e-mail of anoniem via een brievenbus.
 

Groen op de weg

Beleidsmatig is beslist dat de leasevloot diende te vergroenen. Tal van medewerkers zijn gestimuleerd om milieuvriendelijke keuzes te maken. Ook is het nieuwe rijden actief gestimuleerd en het verbruik is inzichtelijk gemaakt. Het leasebeleid wordt met regelmaat geëvalueerd en samen met de lease maatschappij bijgesteld.  
 

   
            
                       
    Snelle links   Bezoek ook onze websites over:     Contact    
                       
   
Dieselmotoren
Generatorsets
Scheepsmotoren
Kwaliteit
Downloads
Begrippenlijst
 
Mobiele generatoren
Gasmotoren
KVT-lichtmasten
 
Noodstroomonderhoud
Gyrostabilisatie
   
Locatie Keerweer 62
  3316 KA Dordrecht
Telefoonnummer +31(0)78 - 632 66 00
Mail info@kvt.nl
   
Linkedin Blijf op de hoogte!
   
              Driehoek Driehoek      
         
    © Koninklijke Van Twist   |   Disclaimer   |   Algemene inkoop- en verkoopvoorwaarden   |   Webdesign: Devaca