KVT
NL  |  EN 
   
   
   
    Productoverzicht     
KVT bij de officiële doping van M/S Union!
    Actueel - Bekijk meer nieuws    
   

 

KVT was als leverancier van de Perkins-Sabre voortstuwingsmotor bij de officiële doping van M/S Union! In 2014 zijn de studenten van Scheepswerf de Chinook van start gegaan met het bouwen van een opleidingsschip. Helaas heeft de bouw vertraging opgelopen door een brand op de werf, maar nu is het schip dan toch in de vaart! KVT heeft hiervoor de voortstuwingsmotor geleverd en was daarom present bij de officiële doping van M/S Union!

 

De Chinook is één van de lesbedrijven dat is aangesloten bij  stichting Perspectief. Typisch worden projecten gerealiseerd in de bouw van stalen schepen, technische installaties en interieur. De studenten zijn meestal jongeren die met zo'n project een tweede kans krijgen tot onderwijs en zij bereiden zich daarmee voor op een toekomst in dit vakgebied. Normaal gesproken wordt slechts de romp gebouwd, dit keer is er zelfs een heel schip gebouwd! Het opleidingsschip werd gedoopt door twee dames van de stichting Union. De stichting heeft het schip gesponsord, vandaar dat het schip ook de naam de M/S Union heeft gekregen.

 

Het schip vaart met een Perkins-Sabre M150Ti dieselmotor, in een zgn. “kielkoel” versie. Namens Perkins-Marine en KVT hebben we ook een complete kit met reserve- en service onderdelen overhandigd aan de Projectmanager Michel Kaspers van de stichting Perspectief. Het opleidingsschip wordt ook na de bouw ingezet voor een goed doel, namelijk om de colleges van het Maritiem College IJmuiden en Technisch College Velsen te ondersteunen in hun maritieme lessen, zoals bijvoorbeeld varen in de praktijk en het onderhouden van installaties.

Opleidingsschip M/S Union  
 

 


   
         
         
    Al onze producten:    
         
   
Home   Home   Home   Home   Home
                 
Noodstroom   Generatorsets   PowerPacks   Dieselmotoren   Gasmotoren
                 
                 
Home   Home   Home   Home   Mobiele generatoren
                 
Voortstuwing   Gyrostabilisatie   Besturingspanelen   Brandstofmanagement   Mobiele generatoren
                 
                 
Home   Home   Home   Home   Home
                 
Warmtewisselaars   Lichtmasten   Boeg- en hekschroeven   Veerstarters   Onderdelen
                 
                 
   
         
   

 

   
Neem direct contact met ons op: 078 - 632 66 00 of via info@kvt.nl  
         
         
    Kom in contact met ons!    
   

Door de jaren heen hebben we ons ontwikkeld en gespecialiseerd tot betrouwbare partner voor het leveren en levenslang onderhouden van motoren, aggregaten en complete noodstroominstallaties. Graag komen we ook met u in contact om te kijken hoe we u van passend advies kunnen voorzien!

Productoverzicht    Productoverzicht    Productoverzicht

   
         
    © Kemper en Van Twist Diesel B.V.   |   Adres: Keerweer 62, 3316 KA Dordrecht  |  Tel. +31(0)78 - 632 66 00  |  Webdesign: Devaca