Storing aan uw noodstroomaggregaat? Bel ons 24/7 storingsnummer078 632 66 70
Actueel, Geen categorie, Nieuws, Project

KVT trotse partner van Erasmus MC

Koninklijke Van Twist werkt al jarenlang intensief samen met het Erasmus MC. Wij zorgen ervoor dat het ziekenhuis beschikt over een betrouwbare noodstroomvoorziening.

Eind 2020 zijn wij bij het Erasmus gestart met een nieuwe opdracht: het updaten van de bestaande noodstoomvoorziening, zodat deze deel uit gaat maken van de centrale noodstroom poule. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het uitbreiden van de centrale besturing, het aanpassen van de middenspanning installatie en de besturing van een van de NSA’s vervangen. Dit alles in samenwerking met BAM Bouw & Techniek, van Ketel automatisering en Data Watt.

Waarom een centrale noodstroom poule? Het Erasmus MC bestaat uit diverse gebouwen die ieder over zijn eigen noodstroomaggregaten beschikt. Wanneer er in een van deze gebouwen netuitval voorkomt zal de noodstroominstallatie van het betreffende gebouw inschakelen. Mocht onverhoopt een van deze installaties niet aanslaan dan is er geen noodstroom beschikbaar. Door de bestaande noodstroomvoorziening aan te passen, voorkomen we dit soort risico’s. We hebben de generatorsets op locatie ingedeeld in eilanden. In deze eilanden worden alle generatoren gekoppeld, dus in welk van de gebouwen de stroom ook uit zal vallen, er zal altijd noodstroom beschikbaar zijn van een van de eilanden. Op deze manier kunnen alle kritische processen in het ziekenhuis gewoon door blijven gaan!

Welke voordelen heeft een centrale noodstroom poule? Door te gaan werken met een centrale noodstroom poule (oftewel diverse noodstroom eilanden) zal het Erasmus MC uiteindelijk minder noodstroomaggregaten nodig hebben. Door eilanden te maken wordt er een efficiëntere energievoorziening gecreëerd die ook nog eens heel betrouwbaar is. Met deze aanpassing wordt  niet alleen de kwaliteit en zekerheid van de noodstroom verhoogd, maar wordt ook de uitstoot van de volledige voorziening verminderd.

Wederom een mooi project waar we erg trots op zijn! Inmiddels werkt KVT al meerdere jaren intensief samen met het Erasmus MC en hebben we niet alleen het vertrouwen gekregen bij deze opdracht, maar mogen wij ook al jaren het totale onderhoud van alle 14 noodstroom aggregaten en de bijbehorende brandstofinstallaties uitvoeren. We kijken uit naar een verder prettige samenwerking in de toekomst.

Terug naar overzicht
Actueel

Fijne vakantie!

KVT wenst iedereen een fijne vakantie, ondanks de huidige beperkingen! Wij werken ondertussen hard door aan een aantal mooie projecten.

Lees meer