Storing aan uw noodstroomaggregaat? Bel ons 24/7 storingsnummer078 632 66 70

Brandstoffen
In de wereld van noodstroom 

De afgelopen jaren is de ontwikkeling van “alternatieve” brandstoffen in een stroomversnelling gekomen.

Er zijn nieuwe brandstoffen op de markt gekomen en de oude vertrouwde dieselolie kent inmiddels vele varianten. Er is daarmee een veelvoud aan (alternatieve) brandstoffen beschikbaar. Allemaal met hun specifieke eigenschappen en unieke kenmerken. Deze diversiteit aan alternatieven voor standaard diesel is te herleiden naar de verplichting vanuit de overheid tot schonere uitlaatgassen uitstoot, het voorkomen van problemen met de stand tijd (door de reductie of afwezigheid van bio-componenten) en soms heel simpel omwille van marketing door de fabrikant.

Wij krijgen dan ook met regelmaat veel vragen over de verschillende soorten ”alternatieve” brandstoffen en of deze zijn toe te passen in de huidige installaties.

Wat belangrijk is om te weten is dat alle brandstoffen ontwikkelt zijn met het idee dat ze gebruikt gaan worden in continu draaiende installaties en er dus vanuit gegaan wordt dat de stand tijd (bewaartijd) van brandstof in een tank beperkt is. Een motor van een vrachtwagen, auto, en tractor draaien veel uren. In een noodstroom toepassing hebben we te maken met vaak grote hoeveelheden brandstof in bulktanks, waar geen of amper verbruik uit is. De installaties draaien immers weinig, alleen de maandelijkse test en af en toe een korte tijd door een stroomonderbreking. Dit is dus nogal een belangrijk verschil, maar wat betekent dit nu precies voor de verschillende brandstoffen? Wat adviseert de fabrikant? En wat adviseren wij?

We vertellen je hier graag meer over! Via onderstaande link kun je onze paper over de toepassing van alternatieve brandstoffen dowloaden.

KVT-Brandstoffen

 

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over alternatieve brandstoffen? Kom een keer bij ons langs, wij vertellen u graag meer!

Neem contact op!