KVT
NL  |  EN 
   
   
   
    Productoverzicht     
Explosiebeveiliging
    Voor inzet van dieselmotoren in Zone II omgeving.    
   

Is explosieveiligheid voor u een vereiste? Dan is het Turner explosiebeveiliging systeem de oplossing voor uw verbrandingsmotoren. Kemper er Van Twist heeft jaren ervaring als de exclusief distributeur in de Benelux voor Turner EPS (voorheen:Flametec) explosie beveiligingssystemen. Als leverancier van dieselmotoren voor onder andere de offshore kent Kemper en Van Twist de strenge voorschriften van explosiebeveiliging in de diverse zones. 

ATEX richtlijnen en zone 2 zijn voor ons een begrip. Sinds 1 juli 2003 zijn organisaties binnen de Europese Unie verplicht aan de ATEX 137 richtlijn te voldoen waar gevaar voor explosie bestaat. Een gedeelte van deze ATEX 137 is een risico inventarisatie om explosiegevaarlijke zones vast te stellen. De ATEX 95 is een andere  ATEX richtlijn die speciaal is voor apparatuur die gebruikt wordt op explosiegevaarlijke plaatsen. Zone 2 duidt op de geringe kans van aanwezigheid van een explosief gasmengsel in een korte tijd (minder dan 10 uur/j). Met de juiste explosiebeveiliging voldoet u aan de gestelde zone 2 ATEX richtlijnen. 

De installatie maakt onder andere gebruik van een flame arrester. Een flame arrester of ook wel spark arrester genoemd, is een apparaat dat de verbranding van brandstof stopt door het doven van de vlam. 

Een programma van producten voor het explosievrij maken van verbrandingsmotoren is een logische aanvulling van ons verkoopprogramma. Dit Turner EPS programma bestaat uit systeem componenten voor Perkins, Caterpillar, Volvo, Scania, Lister, Detroit, Kubota e.d. welke moeten werken in een omgeving met explosieve concentraties van gassen, stof of gevaarlijke producten.

Kemper en van Twist levert indien gewenst een compleet explosiebeveiligings-systeem, kant en klaar gemonteerd op uw dieselmotor, heftruck e.d., volledig volgens gewenste specificatie.

Turner EPS is een zeer gerenommeerd merk en levert alle componenten met Certificaat om te voldoen aan de ATEX richtlijnen.

Bent u benieuwd naar de kosten van een explosiebeveiligingssysteem? Dan kunt u gelijk een offerte aanvragen. Ook wanneer u andere vragen of opmerkingen heeft, staan wij graag voor u klaar. Door onze jarenlange ervaring en vakkennis zijn wij in staat om u tijdens het gehele proces van passend advies te voorzien.

 
Turner EPS
 
  Vragen? Bel mij!  
  Ron Romein  
  +31(0)78 - 632 66 91  

   
         
         
    Al onze producten:    
         
   
Home   Home   Home   Home   Home
                 
Noodstroom   Generatorsets   PowerPacks   Dieselmotoren   Gasmotoren
                 
                 
Home   Home   Home   Home   Mobiele generatoren
                 
Voortstuwing   Gyrostabilisatie   Besturingspanelen   Brandstofmanagement   Explosiebeveiliging
                 
                 
Home   Home   Home   Home   Home
                 
Warmtewisselaars   Motorbediening   Boeg- en hekschroeven   Veerstarters   Onderdelen
                 
                 
   
         
       
Neem direct contact met ons op: 078 - 632 66 00 of via info@kvt.nl  
         
         
    Kom in contact met ons!    
   

Door de jaren heen hebben we ons ontwikkeld en gespecialiseerd tot betrouwbare partner voor het leveren en levenslang onderhouden van motoren, aggregaten en complete noodstroominstallaties. Graag komen we ook met u in contact om te kijken hoe we u van passend advies kunnen voorzien!

Productoverzicht    Productoverzicht    Productoverzicht

   
         
    © Kemper en Van Twist Diesel B.V.   |   Adres: Keerweer 62, 3316 KA Dordrecht  |  Tel. +31(0)78 - 632 66 00  |  Webdesign: Devaca